22
Luni, 25 februarie 2013, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a vizitat Ankara, ca răspuns la invitația Primului-Ministru turc, Recep Tayyip Erdoğan, și a participat la o consultare de o jumatate de ora, care a avut loc la reședința Primului-Ministru, cu ușile închise.

Alaturi de acestia, la discutie, a mai participat si Angela Merkel, cancelarul Republicii Federale Germania, aflata intr-o vizită oficială in țară, insotita de o delegatie. Prezenti au mai fost cativa lideri religioși și reprezentanți ai comunităților non-musulmane din Turcia, Muftiul de Ankara si personalul Primului-Ministru.

Patriarhul a transmis felicitări primului-minisctru și mulțumiri pentru invitație, subliniind problemele și solicitările legate de domeniul drepturilor omului, în special de libertatea de religie, de conștiință și privind instruirea religioasă. In plus, Patriarhul a mai amintit necesitatea respectarii egalitatii tuturor cetățenilor, clerici și laici deopotrivă, în calitate de cetățeni ai țării, fără discriminare și nedreptăți asemenea celor din trecut.

În mod similar, ceilalti reprezentanți ai minorităților au subliniat problemele comunităților respective.

Patriarhul Bartolomeu I, insotit de delegatia sa, a revenit in aceeasi zi la Constantinopol.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01174 sec - PID: 4247