4

PAL Kronospan Elvetia - 3 morti si 7 raniti (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un schimb de focuri a izbucnit astazi într-o fabrică de prelucrare a lemnului, din Elvetia, apartinand grupului Kronospan, în Menznau, aflat în centrul Elveției, provocând moartea a trei persoane, inclusiv a atacatorului, și alte șapte persoane au fost ranite grav, conform purtatorului de cuvant al Politiei, pentru AFP.

Trei elicoptere medicale ale REGA (asistenta medicala aeriana) i-au transportat pe cei grav raniti, in doua spitale, conform AFP.

Schimbul de focuri a pornit in cantina fabricii, la ora 9:00 (ora 10, a Romaniei), in pauza de mic-dejun a echipelor care încep munca la ore matinale.

O conferință de presă este programată pentru începutul după-amiezii.
În plus, o linie telefonică a fost înființata pentru familiile și angajații companiei PAL Kronospan companiei. Menznau este situat în cantonul Lucerna.

"Suntem toți în stare de șoc. Facem tot ce ne sta in putinta pentru a ajuta familiile si a le sprijini financiar", a declarat Urs Fluder, membru al Direcției Generale Kronospan, pentru postul de radio local, Pilatus.

Un ziar local, Bote Willisauerer, a raportat că societatea a anunțat o "scadere a producției", ca urmare a reducerii taierilor de copaci.

Primarul municipiului, Adrian Duss, contactat de AFP, a declarat că Kronospan este cea mai mare companie din oraș. Acesta numara intre 400 si 450 de angajati, a mai spus el.

Compania foarte mare, conectata la rețeaua feroviară, ocupă partea de jos a unei vai. Aceasta este susținută de un deal împădurit.
Elveția este a treia țara in lume, dupa numărul de arme deținute de cetățeni, după Statele Unite și Yemen, conform France Presse.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01131 sec - PID: 3735