50

PAL Kronospan Elvetia - 3 morti si 7 raniti

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Un schimb de focuri a izbucnit astazi într-o fabrică de prelucrare a lemnului, din Elvetia, apartinand grupului Kronospan, în Menznau, aflat în centrul Elveției, provocând moartea a trei persoane, inclusiv a atacatorului, și alte șapte persoane au fost ranite grav, conform purtatorului de cuvant al Politiei, pentru AFP.

Trei elicoptere medicale ale REGA (asistenta medicala aeriana) i-au transportat pe cei grav raniti, in doua spitale, conform AFP.

Schimbul de focuri a pornit in cantina fabricii, la ora 9:00 (ora 10, a Romaniei), in pauza de mic-dejun a echipelor care încep munca la ore matinale.

O conferință de presă este programată pentru începutul după-amiezii.

În plus, o linie telefonică a fost înființata pentru familiile și angajații companiei PAL Kronospan companiei. Menznau este situat în cantonul Lucerna.

"Suntem toți în stare de șoc. Facem tot ce ne sta in putinta pentru a ajuta familiile si a le sprijini financiar", a declarat Urs Fluder, membru al Direcției Generale Kronospan, pentru postul de radio local, Pilatus.

Un ziar local, Bote Willisauerer, a raportat că societatea a anunțat o "scadere a producției", ca urmare a reducerii taierilor de copaci.

Primarul municipiului, Adrian Duss, contactat de AFP, a declarat că Kronospan este cea mai mare companie din oraș. Acesta numara intre 400 si 450 de angajati, a mai spus el.

Compania foarte mare, conectata la rețeaua feroviară, ocupă partea de jos a unei vai. Aceasta este susținută de un deal împădurit.

Elveția este a treia țara in lume, dupa numărul de arme deținute de cetățeni, după Statele Unite și Yemen, conform France Presse.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0104 sec - PID: 15241