7

Pussy Riot si Krestopoval Femen, vazute de ucraineni (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Acțiunile scandaloase din 2012, ale miscarilor "Pussy Riot" și "Femen" sunt condamnate de societatea ucraineană.

   Acest lucru este evidențiat de datele sondajului sociologic intitulat "Toleranța religioasă, Xenofobia și Drepturile Omului – 2012", realizat de "Institutul Internațional de Sociologie din Kiev", la cererea "Institutului pentru Drepturile Omului, prevenirea Extremismului și a Xenofobiei".

   Conform sondajului, revoltele din Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova au fost condamnate de 48,4% dintre respondenți, în timp ce 32,9% au declarat că nu au auzit niciodată despre această problemă.
9,1% din respondenți au declarat că au unele obiecții, 8,8% au avut dificultăți în a evalua situatia, iar 0,8% s-au aratat „de acord” cu miscarile.

   Locuitorii din Ucraina au evaluat mult mai negativ campania "Krestopoval" ("Rasturnarea Crucilor"), organizata de Mișcarea "Femen", în sprijinul "Riot Pussy". 61% din respondenți au condamnat acțiunea, 22,5% nu au auzit niciodată de ea, 15,5% s-au declarat nehotarati sau au unele obiectii, în timp ce 1% au convenit că sunt de acord cu "Femen".
   Atitudinea cea mai tolerantă a fost demonstrata de către tinerii cu varste sub 30 de ani, în special studenți de sex masculin.

   Potrivit lui Alexandru Feldmann, fondatorul Institutului, autoritățile ucrainene și clerul ortodox din Ucraina au ales o pozitie mai inteleapta, fata de acțiunile "Femen", decat colegii lor ruși, asa incat mișcarea nu a devenit "victima" în ochii societății, ramanand fara sprijin moral.
   Sondajul a fost realizat în 110 comunități din Ucraina. 2048 de persoane au fost intervievate, cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare nu ar trebui să depășească 2,2%.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
68
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10648 sec - PID: 15713