21

Premiile Oscar 2013: Iranul acuza Hollywood-ul, pentru premierea Argo

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Mass-media iraniană a descris ca fiind "politica" acordarea premiului Oscar pentru cel mai bun film, lung-metrajului "Argo", al lui Ben Affleck, care trateaza criza ostaticilor americani din 1979.

Mass-media a criticat inclusiv aparitia pe scena a Primei Doamne, Michelle Obama, pentru anuntarea acestui premiu.

Cea de- 85-a editie a Premiilor Oscar, de duminica seara, a fost "cea mai politizata din toate timpurile", a declarat televiziunea de stat iraniană, evocând castigatorul Oscarului, "Argo".

Prezentatorul canalului iranian l-a acuzat pe Ben Affleck, regizor și interpret principal al filmului, ca s-a specializat in "exagerari", acuzându-l ca "amplifica lucrurile, la mari proporții, creand scenarii false".

Pentru agenția de știri Fars, afiliata Gărzilor Revoluționare, corp de elita al Iranului, "Argo" este un film "anti-Iranian”, finanțat de o „companie sionista", cu referire la casa de productie Warner Bros. din California.

Fars a mai criticat-o, de asemenea, pe Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, pentru vestimentatia prea lejera, interzisa strict femeilor in republica islamica.

Ieri, miercuri, 27 februarie 2013, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat si el Hollywood-ul ca fiind "în totalitate politic", destinat să răspândească mesajul Washington-ului.

În 2007, conform AFP, epopeea hollywoodiana "300", care relata povestea războaielor greco-persane, prezentând persanii ca pe un popor insetat de sânge, i-a înfuriat, de asemenea, pe iranieni.

Relația dintre Hollywood și Iran părea insa să se fi încălzit, anul trecut, cand filmul iranian "A Separation" a câștigat Oscarul, pentru cel mai bun film străin.

La nivel politic, cu toate acestea, Iranul și Statele Unite nu au relații diplomatice, dupa criza ostaticilor și tensiunile rămase inca vii în jurul programului nuclear iranian, țările occidentale suspectand o componentă militară, în ciuda dezmintirilor Teheranului, dupa cum precizeaza France Presse.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01268 sec - PID: 14942