3

   Mass-media iraniană a descris ca fiind "politica" acordarea premiului Oscar pentru cel mai bun film, lung-metrajului "Argo", al lui Ben Affleck, care trateaza criza ostaticilor americani din 1979.
   Mass-media a criticat inclusiv aparitia pe scena a Primei Doamne, Michelle Obama, pentru anuntarea acestui premiu.

   Cea de- 85-a editie a Premiilor Oscar, de duminica seara, a fost "cea mai politizata din toate timpurile", a declarat televiziunea de stat iraniană, evocând castigatorul Oscarului, "Argo".
   Prezentatorul canalului iranian l-a acuzat pe Ben Affleck, regizor și interpret principal al filmului, ca s-a specializat in "exagerari", acuzându-l ca "amplifica lucrurile, la mari proporții, creand scenarii false".

   Pentru agenția de știri Fars, afiliata Gărzilor Revoluționare, corp de elita al Iranului, "Argo" este un film "anti-Iranian”, finanțat de o „companie sionista", cu referire la casa de productie Warner Bros. din California.
   Fars a mai criticat-o, de asemenea, pe Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, pentru vestimentatia prea lejera, interzisa strict femeilor in republica islamica.

   Ieri, miercuri, 27 februarie 2013, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat si el Hollywood-ul ca fiind "în totalitate politic", destinat să răspândească mesajul Washington-ului.

   În 2007, conform AFP, epopeea hollywoodiana "300", care relata povestea războaielor greco-persane, prezentând persanii ca pe un popor insetat de sânge, i-a înfuriat, de asemenea, pe iranieni.
   Relația dintre Hollywood și Iran părea insa să se fi încălzit, anul trecut, cand filmul iranian "A Separation" a câștigat Oscarul, pentru cel mai bun film străin.

   La nivel politic, cu toate acestea, Iranul și Statele Unite nu au relații diplomatice, dupa criza ostaticilor și tensiunile rămase inca vii în jurul programului nuclear iranian, țările occidentale suspectand o componentă militară, în ciuda dezmintirilor Teheranului, dupa cum precizeaza France Presse.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
125
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03674 sec - PID: 421