3

   Astazi, a fost inaugurata noua Arhiva istorica a Custodiei Țării Sfinte, a Ordinului franciscan catolic.
   Cu această ocazie, s-a relizat inventarierea Catalogului arhivelor, publicată în trei volume mari, sub titlul Arhivele Istorice ale Custodiei Țării Sfinte (1230-1970).

   Arhivele istorice ale Custodiei constituie un patrimoniu prețios, care datează de la începutul prezenței Ordinului Frati Minori în Țara Sfântă, inspirate de către Sfântul Francisc in călătoria sa istorică pe aceste meleaguri.
   De atunci, ordinul a avut grijă să colecteze fiecare document util și fiecare mărturie legata de Țara Sfântă. Astfel, primele arhive s-au infiintat in Muntele Sion și Manastirea Sfanta a Mantuitorului, precum și in fiecare dintre mănăstirile Custodiei, din regiunea Orientului Mijlociu.

   Arhivele istorice ale Custodiei Țării Sfinte sunt printre cele mai mari arhive existente în Orientul Mijlociu, fiind cu siguranta cele mai mari și cele mai importante în Orientul Mijlociu catolic.
   Documentele colectate reflectă istoria acestor regiuni, de la perioada cruciatilor pana în zilele noastre, atestand diferite epoci istorice.

   Multe sectiuni ale arhivei ilustrează misiunea de conservarea și protejare a Locurilor Sfinte, pe care Pontifii Suverani le-au mărturisit Ordinului Frati Minori și care continuă și astăzi.

   Astăzi, patrimoniul istoric, păstrat în Arhivele Custodiei, este disponibil tuturor. Valoarea sa este inestimabilă, nu numai din punct de vedere istoric, dar și datorita importanței incontestabile a anumitor documente.

   Arhivele Istorice noi ale Custodiei Țării Sfinte conțin camere pentru cercetători, in care sa poata consulta documentele, o sală de lectură, un spațiu destinat arhiviștilor si spatii pentru studierea și fotografierea documentelor (chiar și în format mare).
   Reorganizarea și catalogarea, relocarea fizică, precum și publicarea acestor lucrări foarte importante s-au realizat in totalitate de catre Custodia Tarii Sfinte.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
137
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02002 sec - PID: 7257