4

   Arheologii care lucrau in apropiere de Luxor (orașul antic egiptean al Tebei) au descoperit recent o piramida a lui Khay, vizir din perioada lui Ramses al II-lea (prim-sfetnic al acestuia, inalt dregator).

   Oficialul Khay a slujit ca vizir in Egiptul de Susu si Egiptul de Jos in temeiul lui Ramses (cunoscut sub numele de Ramses cel Mare) timp de 15 ani, în timpul dinastiei prospere XIX.

   Originara din secolul al 13-lea î.e.n., piramida avea aproape 50 de metri înălțime, deși a fost parțial demolata și transformata într-un schit copt, in secolul VII-VIII dupa Hristos.

   Piramida este o nouă descoperire importanta, vizirul fiind bine cunoscut.

   Muzeul Egiptean din Cairo detine două statui ale lui Khay, iar documentele vechi înregistreaza faptele sale, supraveghind construirea de morminte regale din Valea apropiata a Regilor si din Valea Reginelor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
64
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03748 sec - PID: 18691