30

Uleiul de masline: un nou proiect intre Creta si Cipru

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Un nou proiect in afacerile cu ulei de masline are de gand sa se lanseze în Creta și Cipru, vizand promovarea produselor alimentare și a preparatelor care folosesc doar ulei de măsline.

Afacerea apare în cadrul proiectului Îmbunătățirea Calității și Comercializarea Uleiului de Măsline, care a fost aprobat de către programul de cooperare transfrontalier dintre Grecia și Cipru, și va fi pus în aplicare de către SEDIK și Ministerul Agriculturii din Cipru.

Printre principalele obiective ale proiectului, se numara promovarea uleiului de măsline, a alimentelor și felurilor de mâncare care il folosesc, îmbunătățirea nivelului de sanatate al produselor alimentare din Creta și Cipru și impulsionarea competitivității produselor agricole locale și a turismului în cele două regiuni.

Printre obligațiile de bază ale celor implicați în proiect se afla utilizarea exclusivă a uleiului de masline, virgin sau extra virgin, în prepararea fiecarui aliment unic.

Vestea vine in urma unui studiu efectuat in Spania, care a urmarit îndeaproape dieta mediteraneană folosita în Grecia si mai ales Creta, si care arată că acesta poate reduce riscul de atac de cord si de accident vascular cerebral cu 30% -uleiul de măsline fiind un ingredient cheie.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01244 sec - PID: 3910