18
Următoarea generație de radare mobile, destinate luptei împotriva excesului de viteză, va intra in functiune incepand cu 15 martie 2013, în douăzeci de departamente din Franta, conform unui anunt al siguranței rutiere locale.

Aceste radare noi, aflate la bordul unui vehicul, vor fi capabile sa fotografieze fara bliț, informeza la aceasta ora France Presse.

Ele sunt menite să înlocuiască, treptat, radarele de generație mai veche, vandute intre 2004 și 2005.

"Noutatea este că aceste camere vor efectua controale de pe masini aflate in centrul traficului. Obiectivul este acela de amestecare în rândurile conducătorilor auto", explică Aurélien Wattez, șeful securității de control automatizat rutier.

Viteza excesivă este cauza majora a deceselor rutiere, responsabila pentru 26% din accidentele mortale în 2012, adica aproape 1.000 de decese.

Acest nou dispozitiv, cu antena radar, este ascuns în spatele numarului de înmatriculare al vehiculului, condus de ofițeri în uniformă.

Marja preciziei tehnice a acestui nou dispozitiv este cu mult mai buna decât a radarelor vechi. Un total de 300 de vehicule, echipate cu astfel de camere, ar trebui sa apara in termen de trei ani, cu o rata medie de 100 pe an, in Franta.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0082 sec - PID: 14458