4

   Renovarea teatrului armean din Tbilisi si a altor șase biserici, va fi implementata de Primul-Ministru al Georgiei, Bidzini Ivanisvili, conform Ambasadei Georgiei în Armenia.

   De mai mulți ani, bisericile armenesti istorice din Georgia au fost un subiect de dispută între Biserica Apostolică Armeană și Biserica Ortodoxă Georgiană.
   Armenii cer returnarea celor sase biserici, confiscate în 1920-1930 (St. Nsan, St. Norasen, Mugnetot, St. Gevorg si altele), apartinand Bisericii Apostolice Armene. Eparhia georgiană a sugerat crearea unui comitet mixt, pentru desfășurarea activității de cercetare arheologică și definirea originilor bisericilor.

   Specialist de frunte în domeniul monumentelor armenesti, Samvel Karapetyan afirma ca Georgia a încercat să transforme bisericile armenesti în lacasuri georgiene de cult (prin eliminarea inscripțiilor armenesti din biserici).
   Karapetyan a mai spus ca Georgia conduce o politică deliberată de ștergere a urmelor "armenesti" de pe monumentele istorice ale țării. De remarcat, ca toate cele șase biserici aflate în litigiu sunt într-o situație foarte proastă.

   Cu toate acestea, primul-ministru Ivanisvili intenționează să efectueze prima renovare.
   "Mai bine să le restauram, apoi lasam oamenii de știință sa afle cui apartinea biserica. În caz contrar, vom argumenta ani de zile si ele se vor prăbuși în cele din urmă, asa incat nu va mai fi nimic de lamurit", a declarat Ivanisvili, citat de Ambasada Georgiei la Erevan.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
60
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03972 sec - PID: 18691