24
Hackerii au vizat in aceste zile zeci de sisteme informatice ale agențiilor guvernamentali din întreaga Europă, printre care si al Romaniei, într-un atac pe care cercetatorii l-au numit MiniDuke.

MiniDuke a infectat computerele guvernamentale in aceasta saptamana, in încercarea de a cauta informații geopolitice.

Malware-ul este cel mai recent, dintr-un șir de atacuri cibernetice, care vizează guvernele și instituțiile de profil înalt.

De data aceasta, însă, cercetatorii de la securitate au spus ca nu exista nicio indicație despre cine s-ar fi aflat în spatele atacurilor MiniDuke. Potrivit Reuters, ele au vizat computerele guvernamentale din Republica Cehă, Irlanda, Portugalia și România, precum și un institut de cercetare și furnizor de asistență medicală din Statele Unite.

Cercetatorii au remarcat faptul că MiniDuke a fost proiectat pentru spionaj, dar nu s-a descoperit încă scopul său principal.

MiniDuke infecteaza computerele prin PDF-uri. Hackerii au dezvoltat PDF-uri false, care sunt foarte credibile si arata real, numai ca, o dată descărcate, cei 20KB profită de defectele existente in Adobe Reader versiunile 9, 10 și 11. El are mecanisme care pot pacali software-ul antivirus și pe profesioniștii din domeniul securității, și poate deschide fișiere din dos prin GIF, acordand hackerilor accesul la dosare, permițându-le să se deplaseze, eliminand sau creand directoare.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01312 sec - PID: 9553