2

   Hackerii au vizat in aceste zile zeci de sisteme informatice ale agențiilor guvernamentali din întreaga Europă, printre care si al Romaniei, într-un atac pe care cercetatorii l-au numit MiniDuke.

   MiniDuke a infectat computerele guvernamentale in aceasta saptamana, in încercarea de a cauta informații geopolitice.
   Malware-ul este cel mai recent, dintr-un șir de atacuri cibernetice, care vizează guvernele și instituțiile de profil înalt.

   De data aceasta, însă, cercetatorii de la securitate au spus ca nu exista nicio indicație despre cine s-ar fi aflat în spatele atacurilor MiniDuke. Potrivit Reuters, ele au vizat computerele guvernamentale din Republica Cehă, Irlanda, Portugalia și România, precum și un institut de cercetare și furnizor de asistență medicală din Statele Unite.

   Cercetatorii au remarcat faptul că MiniDuke a fost proiectat pentru spionaj, dar nu s-a descoperit încă scopul său principal.

   MiniDuke infecteaza computerele prin PDF-uri. Hackerii au dezvoltat PDF-uri false, care sunt foarte credibile si arata real, numai ca, o dată descărcate, cei 20KB profită de defectele existente in Adobe Reader versiunile 9, 10 și 11. El are mecanisme care pot pacali software-ul antivirus și pe profesioniștii din domeniul securității, și poate deschide fișiere din dos prin GIF, acordand hackerilor accesul la dosare, permițându-le să se deplaseze, eliminand sau creand directoare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01488 sec - PID: 4294