5

Cerc pastoral Ocnele Mari - februarie 2013 (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Întrucât anul 2013 este anul omagial al Sfinților împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, în cadrul cercurilor pastorale se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine. Astfel, in data de 26 februarie 2013, în Protopopiatul Rm. Vâlcea, la Parohia Adormirea Maicii Domnului din localitatea Ocnele Mari s-a desfăşurat întâlnirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar „Ocnele Mari” .

Tema întâlnirii intitulată „Sfinții împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii creștine – Politica religioasă în Imperiul Roman de Răsărit între anii 313-325” a fost prezentată de Pr. Diță Iulian de la Parohia Adormirea Maicii Domnului. Tema cercului pastoral a fost precedată de săvârșirea unei slujbe de Te-Deum, ca mulțumire pentru toate facerile de bine.

La această întâlnire au luat parte preoţi din parohiile: Căzănești, Râureni, Trăistari, Troianu, Sf. Ioan Gură de Aur și Buda.

La finalul întâlnirii, Pr. Gherghinoiu Alin, Protopop de Râmnicu Vâlcea, a subliniat contribuția vastă în istoria Bisericii creștine a Sfinților împărați Constantin și Elena pe care posteritatea le-a atribuit numirea de „întocmai cu Apostolii”, oferindu-le un loc binemeritat în panteonul creștin, cinstindu-i sub diferite forme.

Totodată au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și adminstrativ gospodăresc din fiecare parohie.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10103 sec - PID: 24741