4

Biserica Recea Vaideeni - cerc pastoral februarie 2013 (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

La Parohia Recea din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, la Biserica parohială ,,Naşterea Domnului” a avut loc in ziua de 27 februarie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a doua întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena”.

Întrunirea a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi. După slujbă, un grup de copiii ce activează în cadrul proiectului „Hristos împărtăşit copiilor” sub îndrumarea preotului paroh Nicolae-Constantin Ureche au susţinut un scurt concert de cântări religioase.

Lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei „Edictul de la Milan 313 – toleranţă şi libertate pentru Biserica Creștină”. În prezentarea temei, preotul paroh Nicolae – Constantin Ureche a ţinut să sublinieze importanţa şi avantajele pe care la-a avut biserica creştină. De asemenea au rostit alocuţiuni preoţii Dumitru Diaconu de la Parohia Foleştii de Jos, şi Constantin Mănescu de la Parohia Urşani.

Partea a doua a întâlnirii a fost marcată de prezentarea Ghidului turistic „Munţii Căpățânii” de către primarul comunei Vaideeni, carte ce are ca autor pe Gheorghe Ploaie.
Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc 2 Horezu, va avea loc pe 28 iunie 2013, la Parohia Spital Horezu, în Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinţii Cozma şi Damian”.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
76
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02737 sec - PID: 16480