21
Marţi, 26 februarie 2013, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

S-au aprobat mişcări de personal atât în cadrul Centrului Eparhial, mănăstirilor şi protopopiatelor Eparhiei.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare, Protopopiatului Slobozia, pentru organizarea unui spectacol aniversar, intitulat „Din inimă pentru mama”, în ziua de 7 martie 2013.

Spectacolul va cuprinde un program de muzică religioasă şi laică, susţinut de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a protopopiatului, alături de grupul de copii de la Şcoala nr. 2 din Slobozia, „Fiore Blue”, şi de copiii de la Grupul de Cateheză „Doar noi”, de la Parohia Amara, care se va desfăşura la Centrul Socio – Cultural „Episcopul Damaschin”.

S-a aprobat un protocol de colaborare între Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa, care are ca scop furnizarea de sprijin reciproc în îndeplinirea rolului de formare a generaţiilor viitoare, prin promovarea valorilor proprii fiecărei instituţii.

Tot pe ordinea de zi a fost supus spre aprobare programul detaliat al activităţilor propuse de Protopopiate şi inspectoratele şcolare de religie, în cadrul proiectului aniversar „1993 – 2014. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”.

S-a încheiat un parteneriat între Asociaţia Nevăzătorilor din România – Subfiliala Ialomiţa, care vizează iniţierea unei relaţii parteneriale, în domeniul social, cu Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

În cadrul Sectorului Social – Misionar al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada martie – iunie 2013, se vor desfăşura activităţi sociale, destinate beneficiarilor serviciului social acreditat, „Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Familii Aflate în Dificultate”, concretizate prin meditaţii la limba şi literatura română, aplicaţii teoretice şi practice la limba română, aplicaţii teoretice şi practice la matematică, aplicaţii teoretice şi practice la limba engleză şi franceză.

În cadrul Sectorului Mass – Media au fost prezentate şi aprobate cereri de binecuvântare pentru realizarea de site-uri şi blog-uri pentru parohiile din Protopopiatele Slobozia şi Lehliu.

Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoţi şi credincioşi aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situaţii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01286 sec - PID: 14763