3

Boeing Dreamliner va folosi bateriile lithium-ion in continuare (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Șeful diviziei de Aviație Civila Boeing a declarat ieri că producătorul va continua să utilizeze bateriile lithium-ion, in urma incidentelor din ianuarie, inregistrate in urma folosirii acestor baterii, care au dus la imobilizarea noii aeronave, poreclita "Dreamliner".

   Ray Conner, seful diviziei, a avut o intalnire pe aceasta tema in Tokyo, cu ministrul japonez al Transporturilor.
   Principalul concurent al Boeing, europeanul Airbus, în schimb, a renunțat sa-si mai doteze viitoarele sale aeronave A350 cu astfel de baterii.

   "Soluția pe care o alegem este aceea de a plasa trei nivele de protecție și credem că aceasta ia în considerare orice circumstanțe neprevăzute", a declarat șeful Boeing, reporterilor.

   Boeing-ului 787 i-a fost interzisa decolarea, in urma a doua probleme serioase provocate de bateriile lithium-ion, care alimentau aparatura electrica: in primul caz, a avut loc o autoaprindere in data 7 ianuarie, pe o aernova Japan Airlines (JAL), pe aeroportul din Boston. Al doilea caz a fost acela al aparitiei unui fenomen necontrolat de supraincalzire, care a fortat aparatura, pe o aeronava apartinand ANA (All Nippon Airways), aceasta fiind obligata sa aterizeze de urgență în Japonia, pe 16 ianuarie.

   50 "Dreamliner" deja livrate la nivel mondial, dintre care aproximativ jumătate catre companiile japoneze ANA si JAL, au ramas, de atunci, la sol.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
92
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02403 sec - PID: 16521