20

Boeing Dreamliner va folosi bateriile lithium-ion in continuare

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Șeful diviziei de Aviație Civila Boeing a declarat ieri că producătorul va continua să utilizeze bateriile lithium-ion, in urma incidentelor din ianuarie, inregistrate in urma folosirii acestor baterii, care au dus la imobilizarea noii aeronave, poreclita "Dreamliner".

Ray Conner, seful diviziei, a avut o intalnire pe aceasta tema in Tokyo, cu ministrul japonez al Transporturilor.

Principalul concurent al Boeing, europeanul Airbus, în schimb, a renunțat sa-si mai doteze viitoarele sale aeronave A350 cu astfel de baterii.

"Soluția pe care o alegem este aceea de a plasa trei nivele de protecție și credem că aceasta ia în considerare orice circumstanțe neprevăzute", a declarat șeful Boeing, reporterilor.

Boeing-ului 787 i-a fost interzisa decolarea, in urma a doua probleme serioase provocate de bateriile lithium-ion, care alimentau aparatura electrica: in primul caz, a avut loc o autoaprindere in data 7 ianuarie, pe o aernova Japan Airlines (JAL), pe aeroportul din Boston. Al doilea caz a fost acela al aparitiei unui fenomen necontrolat de supraincalzire, care a fortat aparatura, pe o aeronava apartinand ANA (All Nippon Airways), aceasta fiind obligata sa aterizeze de urgență în Japonia, pe 16 ianuarie.

50 "Dreamliner" deja livrate la nivel mondial, dintre care aproximativ jumătate catre companiile japoneze ANA si JAL, au ramas, de atunci, la sol.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01547 sec - PID: 31918