3

   In data de 28 februarie 2013, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a primit la Reședința Patriarhală și Sinodală, in Manastirea Sfantul Daniel, o delegație a Consiliului Național al Bisericilor din Coreea.

  Salutându-i pe oaspeții săi, Patriarhul Kirill a spus, intre altele:
   "Biserica Ortodoxă Rusă și Bisericile creștine din Coreea de Sud sunt legate de ani de cooperare. Biserica noastră este implicată activ în mișcarea internațională pentru reunificarea Coreei de Sud cu Coreea de Nord, in celebrul „Proces Tozanso", deschis în anul 1984, sub auspiciile Consiliului Mondial al Bisericilor".

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de reprezentanții Bisericilor din Coreea de Sud, pentru asistența lor, la începutul anilor 1990, în achiziționarea de echipamente tipografice pentru complexul editorial-poligrafic al Lavrei Sfânta Treime si Sfantul Serghie.

   Patriarhul a subliniat importanța Celei de-a X-a Adunari Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor, care, la invitația Bisericilor creștine din Coreea de Sud, va avea loc, în toamnă, în orașul Busan. Potrivit acestuia, evenimentul ar trebui să aiba o contribuție importantă in reconcilierea și reunificarea poporului coreean.

   Reprezentanții Bisericilor din Coreea și-au exprimat dorința dezvoltarii de schimburi intre instituțiile de învățământ și, în special, a lansat ideea trimiterii unor profesori, din cadrul Patriarhiei Moscovei, care sa tina prelegeri despre Ortodoxie. in Coreea de Sud.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
230
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02414 sec - PID: 694