26
In data de 28 februarie 2013, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a primit la Reședința Patriarhală și Sinodală, in Manastirea Sfantul Daniel, o delegație a Consiliului Național al Bisericilor din Coreea.

Salutându-i pe oaspeții săi, Patriarhul Kirill a spus, intre altele:

"Biserica Ortodoxă Rusă și Bisericile creștine din Coreea de Sud sunt legate de ani de cooperare. Biserica noastră este implicată activ în mișcarea internațională pentru reunificarea Coreei de Sud cu Coreea de Nord, in celebrul „Proces Tozanso", deschis în anul 1984, sub auspiciile Consiliului Mondial al Bisericilor".

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de reprezentanții Bisericilor din Coreea de Sud, pentru asistența lor, la începutul anilor 1990, în achiziționarea de echipamente tipografice pentru complexul editorial-poligrafic al Lavrei Sfânta Treime si Sfantul Serghie.

Patriarhul a subliniat importanța Celei de-a X-a Adunari Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor, care, la invitația Bisericilor creștine din Coreea de Sud, va avea loc, în toamnă, în orașul Busan. Potrivit acestuia, evenimentul ar trebui să aiba o contribuție importantă in reconcilierea și reunificarea poporului coreean.

Reprezentanții Bisericilor din Coreea și-au exprimat dorința dezvoltarii de schimburi intre instituțiile de învățământ și, în special, a lansat ideea trimiterii unor profesori, din cadrul Patriarhiei Moscovei, care sa tina prelegeri despre Ortodoxie. in Coreea de Sud.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01216 sec - PID: 14874