4

Filmul de lung metraj, marcat de Islamismul radical - FESPACO 2013 (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Prezent la ce a de-A 23-a editie a festivalului african de film si televiziune FESPACO, în capitala tarii Burkina Faso, Ouagadougou, septuagenarul Souleymane Cissé, un regizor care a primit de doua ori marele premiu, a declarat ca a fost "traumatizat" de evenimentele din tara sa, Mali, aflata in cea mai gravă criză din istorie.

   Fortele franco-africane se luptă de o lună și jumătate cu jihadiști aliati ai Al-Qaeda, care au ocupat nordul statului Mali, incepand cu 2012, sporind numărul de abuzuri în numele Shariei (Legii Islamice).

   Chiar daca singurul lung-metraj din Mali care abordeaza un alt subiect in aceasta competitie – mariajul fortat – ramane "Pânza de Păianjen", al lui Ibrahima Toure, totusi subiectul Islamului radical caracterizeaza altre trei proiecții in cadrul FESPACO, toate din Maghreb.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
57
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03061 sec - PID: 18691