20
Nedreptățile din lumea actuală reprezintă o provocare importantă la adresa unitatii Bisericii; catolicitatea și dreptatea neputand fi separate.

Acesta a fost mesajul subliniat la reuniunea pregătitoare a delegatilor Celei de-A X-a Adunări a Consiliului Bisericilor din Europa, care a avut loc in perioada 27-28 februarie 2013, la Bruxelles.

Reuniunea, organizată de Comisia Biserica și Societate a Consiliului Bisericilor Europene, le-a oferit delegaților participanti la viitoarea Adunare a Consiliului Mondial al Bisericii un spațiu al schimbului de informatii legate de activitățile lor de pregătire și coordonare.

"Chemarea la dreptate în domeniul economiei și creației, precum și discutarea unor noi forme de misiune și evanghelizare, reprezinta subiectele cheie ale Adunării viitoare", a confirmat Guillermo Kerber, reprezentant al Consiliului Mondial al Bisericii. "Cum poate Creștinismul să se pregateasca pentru a răspunde provocărilor secolului 21, a fost principala provocare discutata de Adunare", a mai adăugat el.

Alte probleme care au mai fost luate in discutie:

– dialogul intre Bisericile din Europa și cele din America Latină;

– răspunsul la crizele economice si ecologice actuale;

– eforturile generale in unitatea creștină;

– aprofundarea eticii creștine de pace, mărturie creștină într-o lume multi-religioasă;

– distanța dintre cuvânt și acțiune;

– comunicarea eficientă.

Adunarea Consiliului Mondial al Bisericilor, pe tema "Dumnezeul vieții ne conduce catre dreptate si pace”, va avea loc in perioada 30 octombrie – 8 noiembrie 2013, in Busan (Coreea de Sud).
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01787 sec - PID: 31994