2

Mariaj Gay: Obama se lupta pentru cuplurile de acelasi sex din SUA (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Administrația Obama, marii afaceristi, republicanii si chiar si Clint Eastwood în persoană s-au înghesuit la poarta Curtii Supreme a Statelor Unite, pentru a cere celei mai inalte instante din tara sa legalizeze căsătoriile între homosexuali la sfârșitul lunii martie. Informatia a fost emisa de AFP, in urma cu cateva ore
   Astfel, in perioada 26-27 martie 2013 se va discuta problema sensibilă a uniunii cuplurilor de același sex, interzisă la nivel federal, dar legalizata in nouă state din SUA si in capitala Washington DC.

   Situatie inedita, Guvernul Statelor Unite a solicitat săptămâna trecută, Inaltei Curti, să abroge un text al propriului arsenal legsilativ, care definește la nivel national căsătoria, ca pe o uniune "între un bărbat și o femeie".

   Legea, intitulată "Apărarea casatoriei” (Doma) si care dateaza din anul 1996, va fi discutata pe 27 martie, fiind "neconstituțională", pentru că "împiedică zeci de mii de cupluri gay, din punct de vedere al căsătoriei, sa se bucure de aceleași beneficii ca și cuplurile heterosexuale căsătorite, din federatie", a susținut administrația Obama, conform AFP.

   "Principiul este că America se fondeaza pe ideea că toți suntem egali, care se aplică tuturor, indiferent de orientarea sexuală, rasă, religie sau etnie", a declarat Barack Obama ieri.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02069 sec - PID: 10109