21
La sfarsitul lunii februarie, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor, a prezidat o ședință ordinară a Consiliului Suprem Spiritual al Tronului din Etchmiadzin.

Pe ordinea de zi s-au aflat urmatoarele subiecte:

– adoptarea Constituției;

– viata si misiunea spirituală si educațională, mobilizarea eparhiilor;

– activitățile de comemorare a 100 de ani de la Genocidul Armean;

– alte probleme de actualitate.

Vicarul Patriarhal, Arhiepiscopul Aris Shirvanian, a prezentat un raport privind activitățile recente ale Patriarhiei Armene a Ierusalimului, oferind cateva detalii cu privire la alegerea noului Patriarh, Arhiepiscopul Nourhan Manougian. Arhiepiscopul Aris a mai informat Consiliul că cererile de ratificare a noului patriarh au fost expediate autoritatilor Israelului, Iordaniei si Palestinei. Se asteapta ca ratificarea sa fie primita cat de curand.

Arhiepiscopul Aram Ateshian, Vicar Patriarhal, a prezentat un raport privind situatia Patriarhiei Armene de Constantinopol, amintind ca starea de sănătate a Patriarhului Mesrob Mutafian rămâne una gravă, acesta aflandu-se sub îngrijirea constantă a medicilor. El s-a mai referit, de asemenea, la eforturile de protejare și recuperare a sit-urilor sfinte armene.

A mai fost amintit, totodata, ajutorul acordat Comunității Armene si Bisericii din Syria. Consiliul a fost informat că Tronul transferase initial 200.000 $ si a mai suplimentat ulterior fondul cu alti 100.000$.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01218 sec - PID: 3869