3

  La sfarsitul lunii februarie, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor, a prezidat o ședință ordinară a Consiliului Suprem Spiritual al Tronului din Etchmiadzin.
   Pe ordinea de zi s-au aflat urmatoarele subiecte:
   – adoptarea Constituției;
   – viata si misiunea spirituală si educațională, mobilizarea eparhiilor;
   – activitățile de comemorare a 100 de ani de la Genocidul Armean;
   – alte probleme de actualitate.

   Vicarul Patriarhal, Arhiepiscopul Aris Shirvanian, a prezentat un raport privind activitățile recente ale Patriarhiei Armene a Ierusalimului, oferind cateva detalii cu privire la alegerea noului Patriarh, Arhiepiscopul Nourhan Manougian. Arhiepiscopul Aris a mai informat Consiliul că cererile de ratificare a noului patriarh au fost expediate autoritatilor Israelului, Iordaniei si Palestinei. Se asteapta ca ratificarea sa fie primita cat de curand.

   Arhiepiscopul Aram Ateshian, Vicar Patriarhal, a prezentat un raport privind situatia Patriarhiei Armene de Constantinopol, amintind ca starea de sănătate a Patriarhului Mesrob Mutafian rămâne una gravă, acesta aflandu-se sub îngrijirea constantă a medicilor. El s-a mai referit, de asemenea, la eforturile de protejare și recuperare a sit-urilor sfinte armene.

   A mai fost amintit, totodata, ajutorul acordat Comunității Armene si Bisericii din Syria. Consiliul a fost informat că Tronul transferase initial 200.000 $ si a mai suplimentat ulterior fondul cu alti 100.000$.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
24
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02621 sec - PID: 20931