32

Jurnalism ortodox in scoala. Studio TV ortodox pentru copii

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Centrul socio-cultural al Episcopiei de Birobijan a creat primul sau studio școlar de televiziune, pentru copiii ortodocsi, "jurnaliști în devenire", din Rusia.

Inaugurarea solemnă a scolii "Romaciki" ("Margarete"), va avea loc maine, odata cu Ziua Internațională a Programelor de Televiziune și de Radio pentru Copii.

Primele cursuri ale școlii-studio au inceput deja pe 1 martie.

Parohul Catedralei Buna Vestire din Birobidjan, Arhimandritul Inochentie, le-a vorbit copiilor despre obiectivele crearii unui studio de televiziune pentru copiii ortodocsi și le-a urat tuturor sa se bucure de asimilare rapida a materiei.

Directorul studioului, doamna Ciciupletov, a tinut primul curs introductiv, în care i-a invatat pe copii cum sa organizeze un studio de televiziune și le-a prezentat copiilor disciplinele care se predau tinerilor jurnalisti ortodocsi.

Copiii au fost selectati dintre enoriașii bisericilor ortodoxe din Birobidjan.

Există deja si alte studiouri de televiziune in Rusia, pentru copii, dar organizarea unei astfel de programe scolare legate de televiziune se realizează pentru prima dată. Eparhia spera că elevii vor fi, în curând, în măsură să producă primele programe ortodoxe pentru copii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.03033 sec - PID: 17835