17
Intrebati daca Biserica Catolică ar trebui să își schimbe poziția sa, pentru a tine cont de schimbările societatii, sau dacă ar trebui să isi apere valorile in care crede, chiar dacă uneori acestea sunt în contradicție cu schimbarea, francezii au raspuns in marea lor majoritate in favoarea schimbarii, noteaza IFOP, intr-un sondaj comandat de „Sud Ouest dimanche”.

Astfel, contraceptivele (90%), căsătoria preoților (83%) și recăsătorirea persoanelor divorțate (82%) apar pentru toți francezii ca probleme ale societatii, pe care Biserica Catolică trebuie să le ia în considerare.

Hirotonirea femeilor este dorită de 79%, eutanasia acceptata de 77% dintre francezi. Majoritatea francezilor, de asemenea, cred că Biserica Catolică trebuie să își schimbe poziția vizavi de avort (80%) și de homosexualitate (68%).

Totodata, cererile de schimbare legate de avort și homosexualitate au mai scazut comparativ cu un sondaj anterior, din martie 2009.

Sondajul recent a fost efectuat in perioada 27 februarie-1 martie 2013, pe un eșantion de 1556 de persoane reprezentative pentru populația franceză.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00863 sec - PID: 4169