2

   Filmul "Astăzi" („Aujord'hui”), al regizorului franco-senegalez Alain Gomis, a câștigat ieri, in Ouagadougou, Marele Premiu FESPACO – principalul festival de film al cinematografiei africane.

   Alain Gomis a primit Armăsarul de Aur a Yennenga, cel mai prestigios trofeu, din mâinile Președintelui Burkinabe, Blaise Compaoré, in cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a 23-a editii a Festivalului de  Film si Televiziune Panafrican (FESPACO), în fata celor aproximativ 15.000 de spectatori, aflati pe stadionul capitalei Burkina Faso.

   Armăsarul de Argint a fost acordat filmului "Yema", de Djamila Sahraoui, iar Armăsarul de Bronz a ajuns la regizorul „Piroga” (canoe), Moussa Touré, din Senegal, un film despre tragedia emigrarii tinerilor africani in Europa.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
189
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01953 sec - PID: 7287