8

Hindusii il felicita pe noul Patriarh etiopian - dialog interreligios (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Felicitându-l pe Sanctitatea Sa Abune Mathias, in varsta de 71 de ani, pentru alegerea ca Patriarh etiopian al Bisericii Ortodoxe Tewahedo, cu sediul în Addis Abeba, hindușii speră că acesta va promova dialogul interreligios în lume.

   Mathias, care a slujit ca Arhiepiscop al Bisericii din Ierusalim, va fi de acum cel mai mare lider al Bisericilor Ortodoxe Orientale și al Etiopiei, conducand aproximativ 45 de milioane de creștini ortodocși.

   Distinsul hindus Rajan Zed, într-o declarație facuta în Nevada (Statele Unite ale Americii), ieri, i-a cerut noului Patriarh Mathias, in calitate de pionier al dialogului interconfesional, sa lucreze împreună cu religiile lumii si cu diversele confesiuni, pe marginea aspectelor cu care se confruntă umanitatea, intr-un dialog interreligios serios și onest. Acest dialog ar putea ajuta, de asemenea, la depasirea prejudecăților si confruntarilor mostenite de la generațiile anterioare.

   Zed, care este presedinte al Societatii Universale a Hinduismului, a mai subliniat ca "religia este o componentă complexă a vieții umane. Dialogul ne ajută să vedem interconexiunile și interdependențele între religii și chiar similitudinile între doctrine".

   Religiile ar trebui, in cele din urma, sa lucreze impreuna în problemele comune, cum ar fi cele religioase, instaurarea păcii și menținerea păcii, dezvoltarea socială și economică, libertatea și drepturile omului, a mai subliniat Zed.

   Hinduismul, cea de-a treia religie ca marime si vechime din lume, numara aproximativ un miliard de adepți, iar moksh (eliberarea) repezinta scopul său final.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
157
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11701 sec - PID: 22972