2

   Americanii armeni din Washington, DC – SUA, au manifestat pentru comemorarea victimelor celor 25 de ani de violențe ale Azerbaidjanului, demonstrand solidaritate cu poporul independent al Republicii Nagorno Karabah, în efortul acestuia de a asigura o pace justă și durabilă.

   Protestul, organizat de Federatia Armeana de Tineret si de Organizatia de Tineret a Bisericii Armene Sfanta Maria, a avut loc in fata Ambasadei Azerbaidjanului și a coincis cu data de comemorare a pogromului împotriva populației armene din Sumgait, care a constituit scena atacurilor din Baku, din 1990, agresiunea Azerbaidjanului și ciclul de violențe anti-armene continuand până astăzi. Demonstranții au pus accent, totodata, pe distrugerea cimitirului armean din Azerbaidjan, vechi de 1300 de ani, din Djulfa, Nahicevan.

   În februarie 1988, acțiunea legiuitorului democratic Karabah de a reunire cu Armenia a fost întâmpinată cu pogromuri brutale in cel de-al doilea oras ca marime din Azerbaidjan, Sumgait. La 25 de ani mai târziu, amenințările guvernului azer și violențele continuă neintrerupt, Gor Kazaryan fiind cea mai recentă victimă a unui lunetist, cu o saptamana in urma.

   În urma protestului, parintele slujitor al Bisericii Armene Soorp Khatch, Pr. Sarkis Aktavoukian, a condus o rugăciune în onoarea Sumgait, Kirovabad si victimelor din Baku.
   Într-o mișcare surpriză, grupurile azere au abandonat contra-protestul lor anual în apărarea ambasadorului si ambasadei lor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.03036 sec - PID: 10109