7

O planeta in formare, descoperita langa steaua-mama (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   O echipa internationala de astronomi a descoperit cu ajutorul telescopului european VLT a filmat "live" o planeta in formare, încă îngropata într-un disc gros de gaze și praf, al stelei-mama.
   Dacă această descoperire se va confirma, ea va fi prima de acest fel si va ajuta la avansarea înțelegerii modului de formare a unei planete.

   Condusa de Sascha Quanz (ETH Zurich), echipa studia discul de gaz și praf din jurul unei stele tinere, "relativ apropiate", deși situata la 335 ani-lumină de Pământ.
   Conform teoriei actuale a proto-planetelor, planetele gigantice cresc prin absorbția de gaze și de praf rămase după formarea unei stele.

   Ipoteza pare una plauzibila, dar trebuie sa fie si confirmata. Daca descoperirea din ultimele ore va fi confirmata, noul cuplu stea-planeta va deveni un "laborator unic" pentru studierea procesului de formare a unui nou sistem planetar.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
143
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10996 sec - PID: 22726