2

Onomastica IPS Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Ieri, 4 martie 2013, Arhiepiscopia Râmnicului a trăit un moment de intensă bucurie, clerul şi binecredincioşii creştini, monahii şi monahiile acestei Eparhii aniversând ziua onomastică a Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului. Cu acest prilej în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat numeroși credincioşi râmniceni care au dorit să înalţe rugăciuni Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea şi sănătatea Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim care astăzi îşi sărbătoreşte ziua onomastică, având ca patron spiritual pe Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan, prăznuit de Biserică astăzi.

La finalul slujbei Preasfinţitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt în care a subliniat importanța acestui moment aniversar pentru Arhiepiscopia Râmnicului.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de Te Deum, drept mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă şi binefacerile revărsate asupra Întâistătătorului Arhiepiscopiei Râmnicului, iar apoi a fost rostit un Polihroniu pentru conducerea Bisericii, cler şi popor.

După slujba de mulţumire, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, în numele său personal, al membrilor Permanenței Eparhiale, al personalului Centrului Eparhial, al preoţilor, monahilor şi monahiilor din Arhiepiscopia Râmnicului și al tuturor credincioșilor, l-a felicitat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, urându-i ani mulţi şi sănătoşi, vigoare sufletească şi trupească deplină şi o păstorire aleasă, şi i-a dăruit Înaltpreasfinției Sale în semn de prețuire o cruce de binecuvântare.

La slujbă a luat parte şi Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, care a ţinut şi un cuvânt în care a mulţumit lui Dumnezeu pentru darul vieţii și pentru toate binefacerile aduse, a mulțumit Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul pentru frumoasele cuvintele adresate, și a dăruit binecuvântări arhiereşti tuturor celor prezenţi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
196
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0211 sec - PID: 7339