15

Onomastica IPS Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Ieri, 4 martie 2013, Arhiepiscopia Râmnicului a trăit un moment de intensă bucurie, clerul şi binecredincioşii creştini, monahii şi monahiile acestei Eparhii aniversând ziua onomastică a Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului. Cu acest prilej în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat numeroși credincioşi râmniceni care au dorit să înalţe rugăciuni Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea şi sănătatea Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim care astăzi îşi sărbătoreşte ziua onomastică, având ca patron spiritual pe Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan, prăznuit de Biserică astăzi.

La finalul slujbei Preasfinţitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt în care a subliniat importanța acestui moment aniversar pentru Arhiepiscopia Râmnicului.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de Te Deum, drept mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă şi binefacerile revărsate asupra Întâistătătorului Arhiepiscopiei Râmnicului, iar apoi a fost rostit un Polihroniu pentru conducerea Bisericii, cler şi popor.

După slujba de mulţumire, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, în numele său personal, al membrilor Permanenței Eparhiale, al personalului Centrului Eparhial, al preoţilor, monahilor şi monahiilor din Arhiepiscopia Râmnicului și al tuturor credincioșilor, l-a felicitat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, urându-i ani mulţi şi sănătoşi, vigoare sufletească şi trupească deplină şi o păstorire aleasă, şi i-a dăruit Înaltpreasfinției Sale în semn de prețuire o cruce de binecuvântare.

La slujbă a luat parte şi Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, care a ţinut şi un cuvânt în care a mulţumit lui Dumnezeu pentru darul vieţii și pentru toate binefacerile aduse, a mulțumit Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul pentru frumoasele cuvintele adresate, și a dăruit binecuvântări arhiereşti tuturor celor prezenţi.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01381 sec - PID: 31902