6

Declaratia Serviciului de Comunicare al Departamentului de Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei:

Situația minorităților religioase din Siria devine din ce in ce mai disperata, din cauza ciocnirilor militare care au escaladat in aceasta țară. Informațiile alarmante, pe care le primim de la eparhii diferite ale Bisericii Ortodoxe din Antiohia, constituie o marturie in acest sens.

In data de 18 februarie 2013, Consiliul Eparhial al Mitropoliei de Alep (Patriarhia Antiohiei), a emis un comunicat vizavi de situația din orașul Alep.
Conform acestui comunicat, orașul a fost distrus în proportie de 20%, 80% din infrastructura sa este deteriorata, cauzand probleme în alimentarea cu energie și in furnizarea apei potabile.

Timp de șapte luni, Alep s-a aflat intr-o stare de blocaj, din cauza luptelor și ciocnirilor care au cuprins nordul Siriei. Cursul firesc al vieții, în oraș, este curmat, oamenii neavand unde sa mai munceasca, magazinele fiind închise iar 90% din școli, de asemenea. Criza energetică și blocajul economic au condus la o creștere a prețurilor, produsele de prima necesitate costand de cinci-zece ori mai mult decat valoarea reala, in Alep.

Minoritățile creștine, care nu sunt implicate în conflict, isi ridică vocea lor în favoarea menținerii păcii în țară și solicită părților aflate în conflict să se așeze la masa negocierilor.

Cu toate acestea, creștinii nu sufera mai putin decat altii, in fata violențelor și calamităților războiului. Majoritatea dintre ei au fugit din Alep, in alte orașe din Siria și Liban, in alte părți din Europa sau America de Nord. În același timp, familiile creștine au rămas, dezavantajate, în oraș. Multe case și clădiri ale crestinilor au fost distruse, inclusiv o catedrala ortodoxă veche.

Mitropolia de Alep și Alexandretta sprijină familiile care au nevoie sa isi refaca propriile casele, care au nevoie de îngrijire și de medicamente, alimente și îmbrăcăminte.
Mitropolitul Pavel, Episcop de Alep, și Consiliul Eparhial isi exprima recunoștința lor sincera față de toți cei care susțin Mitropolia, în aceasta situație dramatică, pentru toți cei care oferă asistență spirituală și materială.

Creștinii ortodocși din Alep ii cer lui Dumnezeu sa opreasca violența, în toate formele sale, pentru a începe procesul de reconciliere între părțile aflate în conflict și restabilirea păcii între oamenii din Siria, care au suferit atât de mult.

Consiliul sfant al Episcopilor, al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a avut loc intre 2 si 5 februarie 2013, și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la înrăutățirea bruscă a situației creștinilor din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord. Un decret sinodal constata că "prabusirea Creștinismului, în țara în care el există de două milenii și unde s-au derulat principalele evenimente ale istoriei sfinte, ar fi o tragedie spirituală și istorică".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
119
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08707 sec - PID: 22726