26

Atac inarmat asupra unei biserici crestine copte din Benghazi, Libia

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Mai multi agresori au atacat o biserică coptă egipteană în orașul libian de est Benghazi, atacandu-i pe cei doi preoti aflati in biserica.

Declaratia apartine Ministerului de Externe, fiind emisa la cateva zile după ce alti zeci de creștini egipteni, suspectati de prozelitism, au fost arestați.

Ministerul de externe "condamna ferm atacul asupra bisericii egiptene… și agresivitatea față de Pr. Paula Isaac și de co-slijitorul sau".

Guvernul a format o comisie de anchetă și a "luat măsurile necesare pentru a oferi siguranta bisericii și credinciosilor sai", a adăugat ministerul.

Acesta și-a exprimat "profunda îngrijorare" față de atac, precizand ca el este "contrar normelor" Islamului și legilor internaționale din domeniul drepturilor omului și libertăților fundamentale.

Un oficial de securitate libian declara, insa, vineri, că aproximativ 50 de comercianți egipteni care au fost suspectați de încercarea de convertire a musulmanilor – strict interzisa în Islam – au fost arestati în Benghaz.

Patru străini – un egiptean, un sud-african, un sud-coreean și un suedez, cu pașapoarte americane – au fost, de asemenea, arestați în acelasi oras, la mijlocul lunii februarie, din cauza suspiciunii unor incercari de convertire a musulmanilor la Crestinism.

În decembrie, doi egipteni au murit într-o explozie, intr-o biserică coptă din orașul libian de coastă, Dafniya.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.02384 sec - PID: 18020