3

   Mai multi agresori au atacat o biserică coptă egipteană în orașul libian de est Benghazi, atacandu-i pe cei doi preoti aflati in biserica.
   Declaratia apartine Ministerului de Externe, fiind emisa la cateva zile după ce alti zeci de creștini egipteni, suspectati de prozelitism, au fost arestați.

   Ministerul de externe "condamna ferm atacul asupra bisericii egiptene… și agresivitatea față de Pr. Paula Isaac și de co-slijitorul sau".

   Guvernul a format o comisie de anchetă și a "luat măsurile necesare pentru a oferi siguranta bisericii și credinciosilor sai", a adăugat ministerul.
   Acesta și-a exprimat "profunda îngrijorare" față de atac, precizand ca el este "contrar normelor" Islamului și legilor internaționale din domeniul drepturilor omului și libertăților fundamentale.

   Un oficial de securitate libian declara, insa, vineri, că aproximativ 50 de comercianți egipteni care au fost suspectați de încercarea de convertire a musulmanilor – strict interzisa în Islam – au fost arestati în Benghaz.
   Patru străini – un egiptean, un sud-african, un sud-coreean și un suedez, cu pașapoarte americane – au fost, de asemenea, arestați în acelasi oras, la mijlocul lunii februarie, din cauza suspiciunii unor incercari de convertire a musulmanilor la Crestinism.

   În decembrie, doi egipteni au murit într-o explozie, intr-o biserică coptă din orașul libian de coastă, Dafniya.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.04524 sec - PID: 15994