7

Cyber-Arheologie in Petra (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   O expeditie recenta de cyber-arheologie, in Petra, a oferit perspective noi privind conservarea structurala a sit-urilor și a ajutat la crearea unei noi generatii de prezentare a datelor arheologice.

   Realizata de Universitatea din California, alaturi de Institutul de Telcomunicatii si Tehnologia Informatiei San Diego-California(UCSD-Calit2), Centrul American de Cercetare Orientala (ACOR) și Departamentul de Antichități din Iordania, proiectul s-a folosit de tehnologia fotografiei aeriene de inalta defintie, prin scanare din balon LIDAR (Light Detection and Ranging laser) si de o aplicatie de monitorizare de tip "Structure for Motion photography and Augmented Reality", pentru monitorizarea eforturilor de conservare și consolidarea turismului virtual în Parcul Petra.

   Echipa de cercetare UCSD-Calit2 din districtul Fanyan al Iordaniei, stă în fruntea realizarilor in domeniul Cyber-Arheologiei, alaturi de investigațiile recente din Petra.

   Biblia face referire la regiunea care include Petra și Faynan, sub denumirea Edom. Scanarea LiDAR a Templului Leilor Inaripati din primul secol al erei crestine și a Bisericii Bizantine Petra, ofera echipei o vedere de înaltă rezoluție privind amenințările in domeniul conservarii structurale a sit-urilor.

   Datele au fost organizate cu software-ul Augmented Reality (ARtifact) care le permite utilizatorilor să vizualizeze sit-ul, împreună cu datele adnotate.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
91
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11451 sec - PID: 22442