28

Episcopii din Kenya fac apel la pace in timpul alegerilor

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Numararea voturile este inca in curs, in alegerile prezidențiale de ieri, din Kenya. În ciuda unor incidente izolate de violența, alegerile au fost, până acum, relativ pașnice.

Kenyenii, care au așteptat cu răbdare la cozi lungi, pentru a vota, spera ca votul sa restabileasca imaginea națiunii, ca fiind una dintre cele mai stabile democrații din Africa, asta dupa ce au fost ucisi peste 1.200 de oameni atunci când rezultatul votului din 2007 a fost contestat.

Arhiepiscopul catolic de Nairobi, Cardinalul John Njue, a declarat că speră ca unitatea și pacea sa previna o repetare a violențelor.

"Ar fi minunat dacă creștinii noștri dragi și kenyenii nostri dragi ar putea fi cu adevărat capabili să stea alaturi si sa se gandeasca asupra importanței unitatii și a pacii în țara noastră… astfel încât, în cele din urmă, sa nu ajungem la ceea ce s-a intamplat în anul 2007-2008".

Remarcile sale au fost reluate si de către Arhiepiscopul Zaheu Okoth de Kisumu: "Noi încredințăm Kenya și alegerile generale lui Dumnezeu. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze Kenya, Dumnezeu să binecuvânteze poporul kenyan. Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze cu pace".

Cu toate acestea, adevăratul test va fi dat dupa rezultatul final, atunci când acesta va fi declarat, acceptat sau contestat.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00951 sec - PID: 12992