4

Salafistii tunisieni vor sa impuna Islamul medieval (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Salafistii tunisieni doresc să impuna o viziune medievală a Islamului, conform cofondatorului si vicepresedintelui Partidului Ennahda, Abdelfattah Mourou.
   Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de religie și democrație, care a avut loc ieri.

   Acesta a marturisit ca „nu ii poate privi cu amabilitate” pe cei care „care nu înțeleg Islamul sau situația țării si care urmează versiunile secolelor X-XII ale Islamului, încercând să le aplice în prezent”.

   Conferinta, intitulata „Religie' și democrație în lumea arabă și în Europa'', a fost organizata de Comunitatea Sant'Egidio din Roma.

   Salafistii „nu tin cont de modificările care au avut loc în societatea musulmană”, a explicat Mourou, adăugând că a fost „atacat și rănit de două ori” de către facțiunile salafiste.
   „Tunisia are o mare problemă cu aceste miscari marginale”, a declarat Mourou, care este, in acelasi timp, politolog și jurist.

   Programele „sociale ale Ennahdei, si cele economico-politice pot fi aplicate în secolul în care trăim. Pentru noi, Islamul este un principiu care se aplică în prezent și care ne dă șansa de a fi liberi și democratici”, a explicat Mourou, mergand mai departe:
   "Occidentul nu trebuie să se afirme pe sine, ca protector al nostru. El trebuie să înțeleagă faptul că oamenii isi aleg propria lor soarta. Occidentul trebuie să accepte mișcările islamiste”.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
104
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0261 sec - PID: 17489