32

Scoala ruso-franceza la Paris

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Crearea unei școli ruso-franceze in Paris a constituit subiectul multor discuții în timpul unor reuniuni diverse si conferințe, atât cu oficialii administrației ruse cat si cu reprezentanti ai Ministerului Educației Naționale din Franta. Acest subiect a devenit de actualitate, odată cu apariția proiectului construcției Bisericii Ruse din Paris si a noului Centru Cultural ortodox.

Profitand de acest proiect, intrucat acesta contine mai mule cladiri, s-a luat in considerare si includerea unei constructii care ar putea servi ca școală franco-rusa.

Propunerea "Maxime & Co" a primit deja sprijinul Forumului Rus din Franța. Ea a fost, de asemenea, salutată de către Ambasada.

Initail, scoala ar fi una elementară (cu 5 clase, o cantină, un loc de joacă), urmand modelului francez al Liceului Alexandre Dumas din Moscova.

Decizia de a construi o clădire in Paris, care sa serveasca drept școală elementară, este un pas mare. Cu toate acestea, "Maxime și Co", este de părere că ar trebui despuse eforturi suplimentare pentru a deschide, in Paris, nu doar o școală elementară, ci una completa, incluzand liceu si facultate.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00864 sec - PID: 30405