2

   Hilandarul a sarbatorit, de ziua Sfântului Simeon – izvoratorul de mir, si cei 900 de ani de la nasterea sfantului.

   Alaturi de sărbătoarea Intrarii Maicii Domnului în Biserica, a Sfântul Sava și a Icoanei Maicii Domnului cu Trei Maini, sărbătoarea Sfântului Simeon este o sarbatoare a hramului pentru cei din Hilandar, cinstind-o in mod deosebit.

   În perioada care a urmat incendierii din 2004, mănăstirea nu a mai putut sărbători solemn această zi și nici nu a mai putut primi un număr mare de credinciosi sau vizitatori.

   O mare bucurie pentru cei din Hilandar, insa, in acest an, a reprezentat sosirea PS Episcop Varnava de Viksin și Pavlov din Rusia. În ciuda vremii nefavorabile, o multime de pelerini s-au adunat și au participat la slujba.

   Episcopul Varnava a oficiat Sfânta Liturghie, alaturi de Arhimandritul Metodie, starețul mănăstirii Hilandar, de ieromonahi și ierodiaconi sositi din alte manastiri de pe Muntele Athos, precum și de preoți din Rusia și Serbia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0165 sec - PID: 3743