45
Statul australian Victoria și Grecia au de gand sa discute vizavi de actualizarea unui memorandum semnat la inceputul anilor 90, cu privire la predarea in limba greaca în școlile publice.

Propunerea apartine Ministrului pentru Afaceri Multiculturale și Cetățenie, Nikos Kotsiras, si a fost dezvaluita in cadrul unei întâlniri cu Ministrul de Externe Adjunct pentru Elenism in Strainatate, Costas Tsiaras.

Tsiaras a acceptat propunerea lui Kotsiras "și s-a ratat de acord să ia în considerare gazduirea unei expozitii cuprinzand comorile Muntelui Athos, în Victoria.

"Noi ne dorim să găzduim o expoziție dedicata comorilor Muntelui Athos". În cazul în care Grecia este de acord sa deschidem aceasta expoziție, ar fi o plăcere să o găzduim in Muzeul Victoria", a mai spus Kotsiras.

Tsiaras s-a angajat să sustina propunerea australiana.

În timpul șederii sale în Melbourne, ministrul adjunct de externe s-a întâlnit cu liderul opoziției de stat, Daniel Andrews, precum și cu membri ai diasporei.

Se spune că expoziția va cuprinde icoane, picturi monumentale magnifice, manuscrise originale și artefacte deosebite miniaturale, astfel încât vizitatorii sa ajunga să cunoască instituțiile bizantine și moștenirea artistică a Muntelui Athos".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00983 sec - PID: 30409