2

Hrisostomos II al Ciprului indeamna la privatizare rapida (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea al Ciprului a declarat ieri ca privatizarea organizatiilor semi-guvernamentale (SGO) este calea care ar trebui urmata.
Liderul Bisericii, caruia ii place sa se amestece in politica, și Presedintele tarii, Nicos Anastasiades, au anuntat public ca privatizările ar trebui să înceapă cât mai curând posibil.

   "Sa nu fiu gresit inteles, subliniez că eu nu doresc ca cineva să isi piardă locul de muncă, si cred că acelasi lucru isi doreste si guvernul", a spus Arhiepiscopul.
   "Angajații se pot muta în altă parte", a mai spus acesta, fără a specifica unde.
   "Va trebui sa existe o concurență sănătoasă, pentru că asta aduce progres… iar SGO-urile, cu salariile și personalul foarte mari, nu vor fi profitabile nici peste cinci ani", a declarat acesta.

   Primatul a mai acordat doar doi ani autorității telecomunicațiilor, CYTA, specificand ca cel mai bun lucru ar fi sa se vanda participații majore sectorului privat.

   Guvernul anterior a cazut si el de acord cu creditorii internationali, sa adopte un plan de salvare care sa includa privatizarea activelor de stat, în cazul în care datoria țării este considerată nesustenabilă.

   Sambata, Anastasiades a fost obligat să accepte declarațiile Ministrului Finanțelor, Michalis Sarris, care a spus că ar putea fi gasiti usor investitori strategici pentru CYTA, preferata in privatizare, fata de alte companii.

   Anastasiades a spus că angajații SGO-urilor nu trebuie să isi faca griji in ce priveste locurile lor de muncă, dar guvernul va trebui sa se concentreze asupra datoriei țării, pe care sa o rezolve prin negocierile de salvare.
   Cu toate acestea, AKEL, acum în opoziție, după cinci ani de guvernare, a acuzat guvernul ca nu-si respecta promisiunile electorale.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01463 sec - PID: 10150