38
Publicatia Shanghai Daily a informat ca un lot de prăjituri cu migdale, care urma să fie vândut în magazinele IKEA, nu a reușit să treacă un test de rutină efectuat de către Administrația Generală a Controlului Calității, Inspecție și Carantină. Potrivit rapoartelor publicate de ziarul chinez, citat de radioul Vocea Rusiei, prăjiturile cu migdale "conțineau un nivel excesiv de bacterii coliforme".

Microbiologul suedez Mats Lindblad consideră că bacteriile coliforme "ar putea fi un indiciu al contaminării cu fecale, deși nu întotdeauna". Lotul de prăjituri cu migdale, inspectat de către autoritățile chineze, a fost interceptat în luna decembrie de către vama chineza și, în cazul în care reprezentantul IKEA ar trebui sa fie crezut, "el nu a ajuns niciodată in magazine". După ce autoritățile chineze au publicat concluziile lor, IKEA a retras, insa, lotul de prăjituri cu migdale, din restaurantele sale din 23 de țări.

Scandalul bacteriilor din fecale vine la scurt timp dupa ce IKEA a trebuit să retraga mai multe chftele de carne din rafturile europene, după ce o verificare efectuată de către autoritățile cehe au descoperit urme de ADN din carne de cal in compozitia lor.

Purtătorul de cuvânt al IKEA, Ylva Magnusson, a încercat să convingă clienții IKEA că societatii îi pasă de calitatea produselor alimentare servite în restaurantele sale:

"Există indicii că nivelurile de bacterii găsite sunt scăzute dar, evident, trebuie să cunoastem masura exacta și sa aflam cum s-a întâmplat acest lucru… E foarte important pentru noi ca produsele destinate clienților noștri sa fie sigure" .

Rămâne de văzut dacă IKEA va fi capabila să pastreze încrederea clienților săi.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01106 sec - PID: 17934