4

LitFest - Festivalul de Literatura al Emiratelor: poezie in desert (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Festivalul Internațional de Literatură al Emirates Airline, unul dintre cele mai cunoscute în regiune, s-a bucurat in aceasta saptamana de cea de-a cincea ediție, pe fondul unui nivel crescut de participare, cu două mari evenimente în lumina reflectoarelor: o seară de poezie în deșert și crearea unei fundatii pentru literatura, dupa cum informeaza Agentia Ansa. O sută de autori s-au adunat, din 30 de țări, pentru a lua parte la cele aproximativ 200 de evenimente programate în timpul festivalului de cinci zile, care se va incheia maine, 9 martie.

Festivalul include mai multe genuri, sub sloganul „Eroi si Cetateni”, evenimentele literare fiind imbinate cu ateliere din diferite domenii, cum ar fi: arta culinara si literatura.

Un eveniment poetic fără precedent este „Camere in Desert”, cu lecturari de poezie, din poezia poeților locali și internaționali.
În seara zilei de miercuri, de exemplu, în linistea dintre dunele de nisip, sub lumina lunii, ii puteai auzi pe poetul britanic Simon Armitage, nigerianul Ben Okri, Jeet Thayil – din India, Adel Khozam și Nujum Al Ghanem din Emirate, printre altii.

Seicul de Dubai și autorul colectiei de poezii Mohmmad bin Rashid Al Maktum a luat parte, de asemenea, la evenimente, semnand si decretul infiintarii unei fundatii a Emiratelor Arabe Unite pe marginea festivalului, un organ de stat care, în realitate, va comasa alte trei fundatii deja existente.
Organismul va avea trei obiective principale: organizarea și gestionarea anuala a Festivalului de Literatura al Emiratelor, în limbajul cotidian LitFest, susținerea si crearea condițiilor intelectuale și creative pentru cresterea numarului de poeți și scriitori locali, precum și stimularea producției literare.
Creativitate cetățenilor talentați din Emiratele Arabe Unite va primi si ea o mână de ajutor și încurajari, in producerea de lucrari atat in raba cat si in engleza.

O atenție specială se va acorda si literaturii pentru copii, mai ales după mai multe dezbateri aprinse, recente, privind conservarea limbii arabe, ca limbă națională și academica.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
116
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02432 sec - PID: 588