26

Mariajul Gay: Cardinalul Frantei multumeste Bisericii Ruse

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Cardinalul Andre Vingt-Trois i-a mulțumit președintelui Departamentului pentru relatii Externe al Bisericii Ruse, pentru sustinerea valorilor morale tradiționale în numele creștinilor din Franța.

In ziua de 26 noiembrie 2012, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk ii trimitea Cardinalului Andre Vingt-Trois, Arhiepiscop de Paris și Președinte al Conferinței Episcopale din Franța, o scrisoare în care iși exprima îngrijorarea, în urma anunțului legat de pregatirea legii Partidului Socialist al Franței, de legalizare a căsătoriilor între homosexuali.

Acesta iși exprima solidaritatea și sprijinul, fata de Cardinalul Andre Vingt-Trois, a cărui atitudine intransigentă "a oferit o perspectivă cu adevărat creștină pe această problemă".

În răspunsul său recent, trimis Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Ruse, Cardinalul Andre Vingt-Trois s-a aratat recunoscător Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk, pentru formularea in sustinere, în numele Patriarhiei Moscovei:

"Incercăm să susținem bunul simț și respectul fata de creatie, cat de mult putem”, i-a scris Cardinalul Andre Vingt-Trois.

Acesta a mai transmis, de asemenea, sentimentele lui fraterne și salutări respectuoase Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Conform rapoartelor mass-media, membrii Adunării Naționale Franceze au aprobat proiectul de lege, cu majoritate de voturi, în cadrul reuniunii din 12 februarie. Acest proiect legalizeaza căsătoriile gay în țară și le permite acestor „familii” să adopte copii. 329 de membri ai Adunării Naționale au votat "pentru", iar 229 au votat "împotriva".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01165 sec - PID: 30405