6

Redeschiderea Seminarului din Halki, solicitata de un oficial turc (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Adjunctul Primului-Ministru turc, Bulent Arinc, a solicitat redeschiderea Seminarului din Halki, un centru de invatamant ortodox pentru mai mult de un secol, până când Turcia l-a închis, în anul 1971, conform rapoartelor Kathimerini.

   "Minoritățile au aceleași drepturi ca și noi", a declarat Arinc, la o conferință in Berlin, marți, conform agenției de știri Anatolia, adăugând că seminarul este necesar pentru a pregati clerici ortodocși.

   "Această școală trebuie, bineinteles, să fie deschisa, iar clericii ar trebui să fie educați aici, din nou", a mai spus Arinc, citat de Anatolia, la conferința organizata de Institutul pentru Dialog Internațional și Intercultural.

   Uniunea Europeana a declarat ca redeschiderea Seminarului Halki, aflat pe o insulă din largul coastei Istanbulului, este crucială, dacă Ankara vrea sa demonstreze angajamentul sau față de drepturile omului și pluralism, in promovarea ofertei sale de stat membru.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
86
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.05545 sec - PID: 25592