10

   Potrivit Patriarhului maronit, Cardinalul Bechara Rai, un summit între Patriarhii ortodocși și catolici din Orientul Mijlociu este in curs de pregătire.

   Cardinalul Bechara Boutros Rai, Patriarhul Antiohian al crestinilor maroniti, care se afla în prezent la Roma, cu ocazia Conclavului de alegere a Papei, a anunțat o reuniune "a tuturor Patriarhilor ortodocși și catolici din Orientul Mijlociu", care ar fi în curs de pregătire, intentionand sa "promoveze unitatea între creștini" și "să se dezbata, in comun, problemele și suferințele pe care le traversam în acest dificil moment istoric".

   "Posibilitatea de a reveni la un nivel complet al unitatii crestine va fi si ea studiata. Între timp, noi putem trai in comuniune in vestirea Evangheliei, precum și in alte activități cum sunt cele din domeniile social, caritabil și cultural. Acesta este un ecumenism practic, fără discursuri lungi. Este ecumenismul pe care numerosi botezati il traiesc deja în viața lor de zi cu zi", a spus Cardinalul.

   In acest sens, Cardinalul Rai a participat, intr-adevar, în ultimul timp, la mai multe intalniri ecumenice, precum: întronizarea noului Patriarh Ortodoxă Copt Tawadros al II-lea, întronizarea noului Patriarh grec-ortodox al Antiohiei, Ioan al X-lea de Yazigi, întâlnirea cu Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, intalnirea cu Arhiepiscopul ortodox al Atenei, Hieronymos și, în final, cu Patriarhul Moscovei, Kirill.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
92
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11741 sec - PID: 22541