6

Legea mariajului gay in Cipru. Biserica reactioneaza rapid (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   În cadrul ultimei sesiuni a Sfântul Sinod al Bisericii din Cipru, care a avut loc in ziua de 6 martie 2013, a fost adoptată o pozitie a Bisericii tarii vizavi de proiectul de lege privind mariajul gay, pe care o redam in cele ce urmeaza.

   "Sfântul Sinod a fost informat de mass-media despre un proiect de lege care a fost elaborat pentru reglementarea coabitarii cuplurilor de sexe diferite si, de asemenea, identice. Deși credem că vom fi invitati de către Parlament să prezentam opiniile noastre în timpul dezbaterii pe marginea proiectului de lege, dorim să ii informam pe credincioșii nostri despre poziția Bisericii vizavi de acest subiect:

   1. Pentru Biserica, este imposibil să se admită coabitarea a două persoane in afara Tainei Cununiei. Unirea dintre bărbat și femeie are sensul perfecțiunii spirituale a soților si, din acest motiv, relația acestora se referă, prin Sfanta Taina a Cununiei, la legatura dintre Hristos și Biserică.

   2. Doctrina creștină nu poate justifica homosexualitatea sau să accepte coabitarea homosexualilor. Scriptura menționează ca sexele, "bărbatul și femeia", au fost create de Dumnezeu. Iar Biserica ii consiliaza pe cei care sunt dependenti de viciul homosexualitatii sa lupte pentru a se elibera, in același mod în care luptăm cu totii împotriva altor patimi.

   3. Chiar dacă se acceptă aspectele sociale pentru care proiectul de lege încearcă să legifereze situatia persoanelor care nu aparțin Bisericii, intentia de a legifera coabitarea persoanelor de acelasi sex ramane o perversiune totala. Noi suntem de părere că legile ar trebui să vizeze nu doar reglementarea sociala, sau satisfacerea dorințelor oamenilor, ci mai ales educația. Legile nu pot devia de la regulile de drept.

   4. O legislatie straina de obiceiurile poporului nostru nu ar trebui să ii influențeze pe credincioși. Cu toate acestea, chiar si in randul persoanelor care nu au problema supraviețuirii naționale, astfel de legi atenueaza sensibilitatea morală a oamenilor și contribuie la dizolvarea societății. Introducerea unor astfel de situații va fi și mai distructivă pentru poporul nostru, care luptă pentru supraviețuire națională, si, totodata pentru sensul fizic al pamantului stramosesc. Vom fi condusi spre dizolvarea familiei, care este celula societății, și spre coruperea de moravuri".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08431 sec - PID: 15713