2

   In linii generale, toate conclavurile sunt similare, în ceea ce privește procedura și scopul lor. Ceva nou, totusi, prezinta conclavul din acest an, de alegere a noului Papa: pentru intaia dată, printre cardinali, se afla si un cardinal chinez, Arhiepiscopul de Hong Kong, John Tong Hon.

   Cu toate acestea, cazul nu pare a fi singular, la Conclav participand un Cardinal din Filipine, a carui mama este si ea… chinezoaica. Este vorba despre Cardinalul Antonio Luis Tagle.

   Ambii au fost numiti cardinali anul trecut: primul, în luna februarie, iar al doilea în micul consistoriu din luna noiembrie, dorit de Papa Benedict al XVI-lea.

   Intr-un interviu recent, acordat Il Corriere del Ticino, in Elveția, de catre Cardinalul José Saraiva Martins, care nu poate participa la Conclav, avand varsta de 81 de ani (deci, peste limita maxima de 80 de ani), amintea ca alegerea unui cardinal chinez pe Tronul Papal ar fi cu siguranță un eveniment istoric. Conform acestuia, consecințele unei astfel de alegeri ar avea urmari deosebit de importante, intrucat influenta Chinei in lume este una in vizibila crestere.

   Daca nu uitam nici ca si Biserica Ortodoxa Rusa atragea atentia, tot recent, asupra faptului ca Crestinismul va cunoaste o noua explozie, atunci cand va avea acces liber in China, ramane o varianta care, desi pare a avea sanse minime, totusi poate fi si ea posibila, in cazul in care viziunile generale ale Cardinalilor prezenti la conclav vor fi unele cu strategie politica.
   Pe de alta parte, insacardinalii au asigurat in mod repetat pana la aceasta data ca, la baza alegerii noului Papa, nu vor sta niciodata astfel de criterii, legate de culoarea pielii, de tara de provenienta a candidatului, ci doar de modul de cunoastere a problemelor Bisericii, in ansamblul ei, si de capacitatea noului ales de a gasi solutii pentru acestea.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
142
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03394 sec - PID: 7401