5

Declaratia finala a Conferintei din Jakarta, 26-28 februarie 2013 (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O conferință recenta, interconfesională, a liderilor crestini si musulmani din Asia, organizata în comun de către Conferința Internațională Indoneziană a Scolilor Islamice (ICIS), Conferința Episcopilor Indoneziei (KWI) și Asociatia Bisericii indoneziene (IGP), a luat mai multe măsuri curajoase spre noi perspective în relatiile creștin-musulmane.

Federația Conferințelor Episcopale din Asia și Conferința Creștină din Asia au participat, de asemenea, la intrunire. Participanții au emis o rezoluție majora, in 10 puncte, numita Declarația finala a Conferintei din Jakarta, 26-28 februarie 2013.

Dr. Zaharias Mar Aprem, Mitopolit de Adoor (Kerala), care a reprezentat Biserica Ortodoxă Malankara, a declarat: "Conferința a fost extrem de utila și una de succes. Aproximativ 134 de participanți, din țări ale Asiei și Australiei, au luat parte la aceasta. Din India, au existau doar 4 participanti, care au inclus 3 episcopi catolici si un singur arhiepiscop ortodox".

Tema conferinței a fost data de ideea de solidaritate și colaborare în Asia: "Iubirea lui Dumnezeu, iubirea aproapelui, iubirea intregii creatii".

Spre finalul conferinței, liderii musulmani și creștini au recunoscut, de comun acord, ca frecvent au existat intelegeri gresite, a unuia fata de celalalt, care au dus la cresterea suspiciunilor și la lipsa de angajament pozitiv de ambele parti.

Liderii religioși au afirmat, în rezoluție, ca isi vor păstra interesul in studierea scenariului social, interpretand tendințele societatii de adoptare a unor politici care pot compromite interesele comune.

S-au decis, totodata, masuri de vindecare a amintirilor, referitoare la evenimentele dureroase care au avut loc în istoria comună a celor două comunități, și de iertare a ranilor care au trecut.
In final, s-a facut apel la porunca iubirii, un pas îndrăzneț spre noi perspective în relatiile creștin-musulmane.

Hotelul central Acacia, din Jakarta, a fost locul de întrunire al conferinței, dupa cum va informam in editiile anterioare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03081 sec - PID: 17240