2

Pogrom anti-crestin in Pakistan (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Aproximativ 150 de persoane au fost arestate in urma unui pogrom care a avut loc în Badami Bagh, o suburbie a orașului Lahore, aflat în estul Pakistanului. O camera de supraveghere a demonstrat că, sâmbătă, acești oameni au incendiat casele acestei suburbii, care este populată în principal de creștini.

Ca urmare a acestei pogrom al musulmanilor, indreptat împotriva creștinilor, aproximativ 170 de case au fost arse și multe altele jefuite. Mulți creștini au fugit din oraș.

Pretextul acestui atac a fost acela că unii dintre locuitorii orașului ar fi vorbit, fara respect, despre Profetul Mahomed.

In urma atacului, sute de creștini pakistanezi au ieșit în stradă, in întreaga țară, duminică, cerând o mai bună protecție si facand referire la legea anti-blasfemie, care este utilizata pe scară largă împotriva minorităților religioase, inclusiv a creștinilor, ahmadiților și musulmanilor siiti.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
136
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02741 sec - PID: 6889