7

O nava mica spatiala orbitala rusească a fost lovita de resturile unui satelit chinez distrus. Este doar a doua oară în istorie cănd o navă spațială activă a ciocnit un astfel de obiect artificial, în timp ce orbita Pamantul.

Coliziunea a avut loc intre nava ruseasca Ball Lens in the Space (BLITS) și resturile satelitului chinezesc Fengyun 1C, conform unui raport al Centrului pentru Standarde Spatiale & Inovare (CSSI), cu sediul în Colorado Springs, Colorado. Coliziunea pare să fi avut loc pe 22 ianuarie, desi a durat mai mult de o lună pentru determinarea exacta a cauzei accidentului.

Resturile satelitului chinezesc au ramas in spatiu dupa ce acesta a fost distrus intentionat, intr-o demonstratie anti-satelit, in anul 2007, după depășirea duratei sale de funcționare. Resturile au inceput sa reprezinte o amenințare pentru sateliți și nave, de atunci, potrivit Space.com.

Coliziunea spațiala recenta a fost semnalată pentru prima dată în 4 februarie 2013, de către oamenii de știință ruși Vasili Iurasov și Andrei Nazarenko, din Institutul de Ingineria Instrumentelor de Precizie (IPIE) din Moscova, cand au raportat "modificari semnificative" în orbita satelitul BLITS, modificari ale vitezei si altitudinii, conform radioului Vocea Rusiei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
124
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08028 sec - PID: 26077