19

Educatie sexuala in scolile din Croatia. Cruciada a Bisericii Catolice

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Introducerea educației sexuale în școlile din Croația divizeaza fosta republică iugoslavă și provoacă nemulțumirea părinților, alaturi de reactii puternice ale Bisericii Catolice, care a pornit o adevarata cruciada împotriva formatiunii de guvernamant de centru-stânga.

Guvernul vrea sa puna în aplicare un program-pilot de doi ani, cu obiectivul declarat de a-i face pe elevi sa devina conștienți de potențialele probleme legate de sexualitate. Subiectele variază: contracepție, masturbare, boli cu transmitere sexuala, homosexualitate, egalitate intre sexe.

Aproape 2.000 de sarcini la adolescente și 400 de avorturi sunt raportate în fiecare an în Croația, conform unei declaratii pentru AFP, a unui oficial guvernamental responsabil cu pregătirea programului, Vinko Filipovic.

"În lumina acestor statistici alarmante, este necesar să ne educam copiii care ajung la vârsta maturitatii sexuale", a mai spus acesta.

Programul se adresează elevilor intre 9 si 18 ani, avand 3 sau 4 cursuri de educatie sexuala pe an. Programul nu se bazează pe manuale specifice, ci elevii discută pe marginea acestor subiecte cu experți sau cu profesori.

"Pacea țării noastre este în joc!" – a exclamat recent Arhiepiscopul de Zagreb, Josip Bozanić, denunțând programul "distructiv si periculos."

Biserica a distribuit pliante în întreaga țară, îndemnându-i pe părinți să semneze petiții împotriva programului.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01292 sec - PID: 9407