2

Stonehenge: noi descoperiri (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   O noua descoperire a pus intr-o lumina noua trecutul Stonehenge, sugerând că acesta a fost inițial un cimitir si mai apoi un loc de celebrare sau de pelerinaj si de intalnire pentru locuitorii Marii Britanii.

   Peste 50.000 de fragmente de oase incinerate, apartinand unui numar de 63 de persoane îngropate in Stonehenge, au fost excavate și studiate pentru prima dată de către o echipă condusă de arheologul profesor Mike Parker Pearson, care a cercetat sit-ul și monumentele din apropiere, timp de zeci de ani.
   El considera ca vechile morminte dateaza dinaintea ridicarii monumentului în forma sa actuală.

   Inainte de a deveni o structura de piatra mega iconică, sit-ul de pe Salisbury Plain se poate sa fi servit ca cimitir gigant pentru familiile importante.

   Arheologii susțin că cimitirul a fost infiintat în jurul anului 3000 î.Hr., cu 500 de ani mai devreme decat structura de piatră masivă care se vede astazi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00849 sec - PID: 4294