2

   Profesorul Dame Sally Davies, liderul guvernamental al medicinei in Anglia, a descris situatia rezistentei la antibiotice ca pe o "bombă cu ceas", avertizand ca, în urmatorii 10 – 20 de ani exista pericolul de a ne peirde capacitatea de a lupta impotriva infectiilor.

   "Dacă nu vom lua măsuri, vom risca sa ne ne aflam ca si în secolul XIX, cand infecțiile ne omorau, ca urmare a unor operații de rutină", a spus Dame Sally, citata de Vocea Rusiei.

   Ea a încurajat firmele farmaceutice sa dezvolte noi medicamente. "Nu am mai avut o noua clasa de antibiotice, de la sfârșitul anilor '80, și există foarte puține antibiotice în proiectele marilor companii farmaceutice care dezvolta astfel de medicamente", a mai explicat ea.

   În raportul său anual, Dame Sally a declarat că, în următoarele decenii, vom risca sa începem sa pierdem războiul împotriva microbilor, care ar putea duce la riscuri mari. Ea a mai aratat, de semenea, ca utilizarea excesivă a antibioticelor a fost o problemă în creșterea animalelor, in agricultura si piscicultura.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01547 sec - PID: 10059