24
Profesorul Dame Sally Davies, liderul guvernamental al medicinei in Anglia, a descris situatia rezistentei la antibiotice ca pe o "bombă cu ceas", avertizand ca, în urmatorii 10 – 20 de ani exista pericolul de a ne peirde capacitatea de a lupta impotriva infectiilor.

"Dacă nu vom lua măsuri, vom risca sa ne ne aflam ca si în secolul XIX, cand infecțiile ne omorau, ca urmare a unor operații de rutină", a spus Dame Sally, citata de Vocea Rusiei.

Ea a încurajat firmele farmaceutice sa dezvolte noi medicamente. "Nu am mai avut o noua clasa de antibiotice, de la sfârșitul anilor '80, și există foarte puține antibiotice în proiectele marilor companii farmaceutice care dezvolta astfel de medicamente", a mai explicat ea.

În raportul său anual, Dame Sally a declarat că, în următoarele decenii, vom risca sa începem sa pierdem războiul împotriva microbilor, care ar putea duce la riscuri mari. Ea a mai aratat, de semenea, ca utilizarea excesivă a antibioticelor a fost o problemă în creșterea animalelor, in agricultura si piscicultura.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00872 sec - PID: 12992