5

"Confruntandu-se cu amenințarea unui 'război total', Bisericile crestine din Coreea de Nord își reafirmă angajamentul pentru pace", conform unui comunicat recent al Agentiei Misiunilor Externe din Paris, "Bisericile din Asia" (AEA).

În urma sancțiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, in ziua de 7 martie 2013, ca răspuns la cel de-al treilea test nuclear al Coreei de Nord, Phenian-ul a denunțat a doua zi pactul de non-agresiune dintre cele doua Corei și a amenințat Seul-ul și aliații săi cu un război nuclear – rezuma AEA cele mai recente evenimente.

In acest context amenintator, Bisericile Protestanta si Catolica din Coreea de Sud afirmă că singura cale de ieșire din impas este dialogul și "denuclearizarea peninsulei".

Agenția citeaza surse locale ale Misiunii de Ajutor Crestin, conform carora regimul lui Kim Jung-un ar fi chiar mai represiv decât cele ale predecesorilor acestuia, bazandu-se pe o ideologie militara de o mai mare amplitudine.

Todd Nettleton, director de comunicare pentru „Vocea Martirilor”, un ONG protestant, a afirmat ca China arata si ea semne ca isi "pierde răbdarea cu Coreea de Nord ", incercand să-i trimita un mesaj legat de limitele dictatorului sau, care nu ar trebui să fie depășite.

Unii dintre purtatorii de cuvant ai Bisericii Catolice a Coreei de Sud, Episcopul Andrei Yeom Soo-jung, Arhiepiscop de Seul din luna iunie 2012 si președinte al Comisiei Episcopale pentru Reconcilierea Poporului Coreean, a fost mult timp un susținător puternic al negocierilor de pace între cele două Corei, conform Agentiei. Cu doar câteva zile înainte de încheierea pactului de non-agresiune și amenințarea războiului nuclear, formulate de Coreea de Nord, Arhiepiscopul facuse apel la "denuclearizarea Peninsulei Coreene".

Cu toate acestea, o declaratie oficiala pare sa ramana mereu actuala, afirmand ca, pentru Phenian, este de acum "de neconceput să se mai vorbească despre orice denuclearizare" și că relațiile dintre Nord și Sud "nu mai pot fi functionale, un război nuclear putand izbucni în orice moment in peninsula coreeană".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
159
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03119 sec - PID: 7259