5

Salvarea evreilor din Bulgaria, comemorata si apreciata in lume (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Salvarea evreilor din Bulgaria, în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este un act care va fi amintit de întreaga lume, a declarat ambasadorul Israelului în Bulgaria, Shaul Kamisa-Raz.

Bulgaria comemorează, in aceasta perioada, 70 de ani de la evenimentele care au împiedicat deportarea a 48.000 de evrei, membri ai comuniatatii existente in Bulgaria, în anul 1943, în lagărele de exterminare naziste.

"Aceasta este o zi istorică, nu numai pentru națiunea bulgară și pentru comunitatea bulgara evreiască, ci pentru întreaga lume", a declarat Kamisa-Raz.

Ambasadorul israelian s-a numarat printre invitații oficiali, care au dezvelit o placa noua comemorativa în capitala Bulgariei, Sofia, in cinstea eforturilor salvatorilor, amintind de moartea celor care au pierit în Holocaust.

"Datorită relațiilor excelente dintre evrei și bulgari, de la acea vreme, comunitatea evreiască de aici a fost salvata, iar trenurile spre lagărele morții au rămas goale", a declarat diplomatul.

"Din păcate, 11.000 de evrei au apucat-o, insa, pe un alt drum. Ei vor fi întotdeauna comemorati", a adaugat el, referindu-se la evreii din teritoriile din Iugoslavia și Grecia deținute de Bulgaria în 1943.

"Dar, noi nu trebuie să uităm acțiunile curajoase ale bulgarilor, clerului, parlamentarilor și ale tuturor celor care s-au opus altruist deportării", a declarat Kamisa-Raz.

"Datorită acestor oameni, numele Bulgariei a fost scris pe lista numelor națiunilor cele mai luminate și cinstite in întreaga lume", a mai spus ambasadorul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
126
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03009 sec - PID: 18557